Deklaracije – Bar kod – QR kod

Ukoliko već imate na lageru solidnu količinu naštampanih deklaracija bez kodova a sada, kako biste ispoštovali uredbu o prisustvu mašinski čitljivog koda imate potrebu da dodate kod, to možete u učiniti na dva načina: onako kako smo pisali u prethodnom tekstu, tj. štampanjem nalepnica samo sa kodovima i jednostavno zalepite nalepnicu pored postojeće deklaracije ili bilo gde na ambalaži (dodavanje kodova postojećoj deklaraciji) ili, ukoliko nemate nikakve deklaracije, uradite kompletnu deklaraciju koja će u sebi imati prisutan bar kod ili QR kod.

Ako se odlučite da odradite kompletnu deklaraciju sa kodom, štampu možemo odraditi i u manjim količinama, na ricovanom samolepljivom papiru. Dole priloženi tekst odnosi se na dizajn i crnobelu štampu tekstualnih deklaracija.

Formati ricovanih nalepnica za štampu tekstualnih deklaracija sa bar kodom ili QR kodom (papir A4)

Štampa se uglavnom vrši na ricovanom A4 samolepljivom papiru a zavisnosti od veličine artikla na raspolaganju vam stoje i razne veličine nalepnica. Za ovu varijantu opcije su sledeće:

 

Bar kod - QR kod - Deklaracija - Dizajn, priprema za štampu i štampa

BAR KOD – QR KOD – DEKLARACIJA – DIZAJN, PRIPREMA ZA ŠTAMPU I ŠTAMPA

 

  • DEK BK8+ = 8 bar kod deklaracija nalepnica na listu (veličina nalepnice 97mm x 67.7mm) – PDF
  • DEK QR8+ = 8 QR kod deklaracija nalepnica na listu (veličina nalepnice 97mm x 67.7mm) – PDF
  • DEK BK10+ = 10 bar kod deklaracija nalepnica na listu (veličina nalepnice 105mm x 57mm)
  • DEK QR10+ = 10 QR kod deklaracija nalepnica na listu (veličina nalepnice 105mm x 57mm)
  • DEK BK18+ = 18 bar kod deklaracija nalepnica na listu (veličina nalepnice 63.5mm x 46.6mm) – PDF
  • DEK QR18 – = 18 QR kod deklaracija na listu (veličina nalepnice 63.5mm x 46.6mm) – PDF
  • DEK BK24+ = 24 bar kod deklaracija na listu (veličina nalepnice 64.6mm x 33.8mm) – PDF
  • DEK QR24 = 24 QR kod deklaracija na listu (veličina nalepnice 64.6mm x 33.8mm) – PDF

 

Cena dizajna i štampe zavise od količine nalepnica (deklaracija) koje radite. Za konkretne informacije kontaktirajte nas:

 

Media Centar Studio, Leskovac

016/215-298,  063/8309803

e-mail:mediacentar.leskovac@gmail.com

 

Pročitajte dodatne informacije o mašinskim kodovima:

Bez obzira za koji kod ste se odlučili, biće potrebno uraditi grafički dizajn kodova, pripremu za štampu i štampu istih. Dok situacija sa kodovima ne bude potpuno jasna, naša preporuka je da zadržite stare deklaracije a bar (ili QR) kodove odštampate na posebnim nalepnicama i zalepite ih pored postojeće deklaracije.

 

 Bar kodovi i QR kodovi - Deklaracije i nalepnice. Od februara 2020. godine stupio je na snagu Zakon o trgovini koji predviđa upotrebu i prisustvo bar kod etiketa na trgovačkoj robi.

IZRADA BAR KOD (QR KOD) NALEPNICA

 

Ukoliko se odlučite da jednim potezom rešite nekoliko problema u tom slučaju možemo odraditi bar (QR) kod etikete. Ova etikete najčešće se radi u koloru, na ricovanom samolepljivom papiru, a mogu poslužiti kao 3 u 1, i kao naslovna etiketa proizvoda, i kao deklaracija i kao bar (QR) kod nalepnica. Dakle idealno univerzalno rešenje.

 Bar kodovi i QR kodovi - Deklaracije i nalepnice. Od februara 2020. godine stupio je na snagu Zakon o trgovini koji predviđa upotrebu i prisustvo bar kod etiketa na trgovačkoj robi.

IZRADA BAR KOD (QR KOD) ETIKETA

Kako biste bolje razumeli tekstove o štampi nalepnica, deklaracija i etiketa, preporučujemo da prethodno pročitate tekst o vrstama mašinskih kodova, njihovu naminu i načinu upotrebe. Prvi korak u rešavanju pitanja kodova jeste izbor koda: bar kod ili QR kod? Ovaj tekst pomoći će vam da donesete tu odluku i celu priču o kodovima bolje razumete.

 

Bar kod - QR kod - Deklaracija - Dizajn, priprema za štampu i štampa

BAR KODOVI I DEKLARACIJE

Nakon što pročitate priču o kodovima ovde ćete pronaći dodatne informacije o kodovima. Ko je vlasnik koda, možete li sami “izmišljati” bar kodove, možete li sami generisati QR kodove, šta se dešava kada koristite neispravne (tuđe) bar kodove i sl. Pre nego krenete u samostalnu akciju sa kodovima pročitajte ovaj tekst.

 

 Bar kod - QR kod - Deklaracija - Dizajn, priprema za štampu i štampa

BAR KOD – QR KOD – KO JE VLASNIK OVOG KODA

BAR KOD – QR KOD – DEKLARACIJA – DIZAJN, PRIPREMA ZA ŠTAMPU I ŠTAMPA

Comments are closed.