Video na DVD

Prebacivanje video kaseta na cd - Leskovac - Media Centar presnimava Vaše video trake sa VHS ili DV video traka na DVD diskove ili na usb memorije.

Prebacivanje video kaseta na cd – Leskovac – Media Centar

 

Ukoliko imate neki video materijal, snimljen na starim VHS trakama, ili novim DV trakama a želite da isti materijal imate na DVD disk, kako biste mogli da isti gledate na kućnim DVD plejerima, kompjuterima, ili Vam isti treba u digitalnom obliku, radi dalje obrade i korišćenja, moguće je te trake snimiti na diskove ili flash memoriju. Jednostavno, donesite nam trake i mi ćemo u najbržem roku to presnimiti.

Materijal na DVD-u se snima u Vob formatu, sa odgovarajućim menijem za puštanje tog materijala. Moguće je isti materijal rekompresovati (smanjiti veličinu) kako bi ste isti mogli da postavljate ili šaljete preko interneta.

Stare, VHS trake, podložne su vremenu, tako da kako vreme prolazi Vi rizikujete da zapis na ovim traka bude oslabljen, oštećen ili čak uništen. Magnetne trake su osetljive na vremenske uslove, vlagu, a posebno na jaka magnetna polja u blizini. Blizina zvučnika, mobilnih telefona, transformatora, sve to može oštetiti zapis na Vašim video trakama. To je jedan od razloga zašto bi ste trebli da sačuvate video materijal u digitalnom obliku.

Drugi razlog bi svakako bio praktičnost digitalnog zapisa jer sa njim možete izuzetno lako manipulisati. Možete lako kopirati, umnožavati video, postavljati na facebook stranicu ili sajt, slati mailom dok je materijal na magnetnim trakama prilično neupotrebljiv. Za sada prebacujemo materijale sa VHS ili DV traka, dok ukoliko imate neki drugi, egzotičniji format Hi8, Digital8 i sl. moraćete da nam donesete uređaj sa kojim ste snimali traku jer su ti uređaji ređi i ne nalaze se toliko u upotrebi.

Materijal prebacujemo u originalnom kvalitetu. Za svaki CD pravi se odgovarajući meni, pa je moguća kombinacija više materijala na jednom DVD disku, koji se pozivaju preko svoje stavke u meniju. Tako možete kombinovati više video materijala na jednom DVD disku.

Prebacivanje video kaseta na cd – Leskovac – Media Centar presnimava Vaše video trake sa VHS ili DV video traka na DVD diskove ili na usb memorije. 
 
Pronadjite nas na facebook-u
 
Prebacivanje video kaseta na cd – Leskovac