Izrada baza podataka

Izrada baza podataka.

Izrada malih baza podataka u accessu - Leskovac - Media Centar. Baze za potrebe knjigovodstva i evidencije podataka u mdb formatu (access) za preduzetnike, trgovine, proizvodnju itd .

Izrada baza podataka u accessu – Leskovac – Media Centar. Baze za potrebe knjigovodstva i evidencije podataka u access-u.

Ukoliko vršite česte proračune, pretrage podataka, ili imate potrebu za boljom organizacijom podataka onda je pravo rešenje za Vas izrada baze podataka. Baza podataka nije tabela na principu Excell-a već nešto mnogo više. Recimo da možete napraviti analizu, kalkulaciju, evidenciju potrošnje materijala, artikala, artikle za fiskalne kase, evidencije o radnicima i isplatama ili za bilo kakvu drugu evidenciju. Baza može da vrši proračune, sortiranje i filtriranje podataka, generisanje izveštaja, priznanica, uplatnica, računa… možete izveštaje slati mailovima, može Vam koristiti kao podsetnik i bezbroj drugih mogućnosti.

Posebna snaga baze jeste u sortiranju, filtriranju i prikazivanju sintetičkih i analitičkih podataka, generisanju izveštaja tj. reporta, statističkoj analizi podataka, formiranja relacija između zapisa i sl. Na taj način svi Vaši podaci biće sistematizovani na jednom mestu i lako dostupni jednim klikom na dugme umesto da ih razbacujete u masi različitih, nepovezanih excel, word i drugih fajlova ili možda u ručnoj evidenciji. Ukoliko niste radili sa bazama podataka, možete imati utisak da Vam je sve to nepotrebno, ali kada jednom uvidite snagu baze, više se nećete vraćati na stari način rada.

Izrada malih baza podataka daje Vam mogućnost da evidentirate kako podatke iz poslovne evidencije tako i one druge, privatne (kućni troškovi, informacije o predmetima i likovima, o potrošnji nekih sirovina ili kolekcijama koje možda sakupljate ili čuvate. Baza podataka je najčešće manjih dimenzija, tako da je možete čuvati i transportovati na USB memoriji. Access baze su baze savremenog tipa, rade u windows okruženju (za razliku od mogih koje još uvek rade u DOS-u), uz puno podršku naprednih funkcija koje windows sam po sebi podrazumeva.