Izrada baza podataka

Izrada baza podataka – page

Izrada malih baza podataka u accessu - Leskovac - Media Centar. Baze za potrebe knjigovodstva i evidencije podataka u mdb formatu (access) za preduzetnike, trgovine, proizvodnju itd .

Izrada malih baza podataka u accessu – Leskovac – Media Centar. Baze za potrebe knjigovodstva i evidencije podataka u mdb formatu (access).

Ukoliko vršite česte proračune, pretrage podataka, ili imate potrebu za boljom organizacijom podataka onda je pravo rešenje za Vas izrada baze podataka. Baza podatka je u MDB formatu. To nije tabela na principu Excell-a tj. tabelarni proračun, već baza podataka. Recimo da možete napraviti analizu, kalkulaciju, evidenciju potrošnje materijala, artikala, artikle za fiskalne kase, evidencije o radnicima i isplatama ili za bilo kakvu drugu evidenciju. Baza može da vrši proračune, sortiranje i filtriranje podataka, generisanje izveštaja, priznanica, uplatnica, računa… možete izveštaje slati mailovima, može Vam koristiti kao podsetnik i bezbroj drugih mogućnosti.

Posebna snaga baze jeste u sortiranju i prikazivanju podataka kod generisanja izveštaja, tkzv. reporta kao i statističkoj analizi podataka i formiranja relacija između zapisa.

Neka svi Vaši podaci budu sistematizovani na jednom mestu i lako dostupni jednim klikom na dugme umesto da ih razbacujete u masi različitih, nepovezanih excel fajlova ili možda u ručnoj evidenciji. Ukoliko niste radili sa bazama podataka, možete imati utisak da Vam je to nepotrebno. Ali kada jednom uvidite snagu baze, više nećete poželeti bilo koje drugo rešenje osim Access mdb organizacije podataka.

Baza podataka ne mora biti vezana samo za posao. Izrada malih baza podataka u accessu daje Vam mogućnost da evidentirate informacije kućne evidencije, npr. računa, potrošnje goriva, materijala raznih vrsta, čak i bazu vaših fotografija kojima možete pripisati određene komentare a onda na osnovu tih komentara sortirati podatke ili čak raditi statističke analize prema parametrima koje odaberete.

MDB baza podatka je mala i ne zauzima puno prostora tako da možete kompletno Vaše poslovanje i knigovodstvo čuvati na USB memoriji. Baze su savremenog tipa, rade u windows okruženju uz puno podršku naprednih funkcija koje windows podrazumeva, štampanje i mailovanje podataka. Izrada malih baza podataka u accessu ne zahteva puno vremena kod programiranja. Već za nekoliko dana Vi možete imati svoju bazu.

 

Izrada malih baza podataka u accessu – Leskovac – Media Centar. Baze za potrebe knjigovodstva i evidencije podataka u mdb formatu (access).
Pronadjite nas na facebook-u
 
Izrada malih baza podataka u accessu – Leskovac